Naš Blog

U našoj blog sekciji izdvajamo zanimljive članke sa tematikom vezanom uz bioenergiju.

Marina & Marko

bioterapeuti

Visoki tlak

Jan 11, 2019 | Novosti | 0 comments

Visoki tlak

 

Hipertenzija ili povišeni krvni tlak stanje je s kojim se često susrećem na terapijama. Mogli bi slobodno zaključiti da je povišeni krvni tlak udarna bolest današnjice koja podjednako pogađa i žene i muškarce, a često se pojavljuje i kod osoba mlađe dobi.

 

Pogledajmo malo pobliže što je to visok krvni tlak i kako pojava ove bolesti utječe na naše funkcioniranje.

 

Što znači povišen krvni tlak?

 

Krvni tlak prirodno se mijenja u raznim razdobljima tijekom života, ali i tijekom dana. Djeca i adolescenti imaju znatno niži tlak od odraslih osoba. Isto tako, tlak je najviši ujutro, a najniži noću kada spavamo. Uredna vrijednost krvnog tlaka trebala bi biti ispod 120/80 mmHg. Ako je izmjereni krvni tlak iznad 140/90 mmHg, rezultat je visoki tlak, odnosno  hipertenzija. Često uzrok kada nastupa stanje koje se definira kao visoki tlak nije poznat, ali znamo da debljina, lifestyle – puno sjedenja, život pod stresom, pretjerana konzumacija masne i slane hrane ili alkohola, svakako imaju svoju ulogu u nastanku povišenog krvnog tlaka.

U prošlom blogu razdvoji smo pojmove stres i stresor i spomenuli da je stres upravo odgovor našeg organizma na vanjske događaje. Kada se naš organizam suočava sa situacijama koje su mu opasne i prijeteće, u našem organizmu pokreće se niz automatskih odgovora “fight or flight”. To će u našem tijelu potaknuti izlučivanje hormona, brže otkucaje srca, ubrzat će nam se disanje, povisiti krvni tlak itd. Kada svoje tijelo dugoročno izlažete takvom stanju, pogrešno je misliti da to može proći bez posljedica i može se očekivati visoki tlak.

 

Alen je dečko u svojim dvadesetima koji se borio s dijagnozom hipertenzije koju nikako nije uspjevao riješiti klasičnim načinom liječenja, te se Alen na kraju suočavao i sa ozbiljnim zatajenjem bubrega. Javio mi se za bioterapijski tretman i nakon inicijalnog razgovora krenuli smo raditi.

 

Prenosim vam iskustvo bioterapije kroz Alenove riječi i svjedočanstvo koje mi je nedavno poslao:

 

“Doktori su mi postavili dijagnozu i rekli da mi je to urođeno, te da se pomirim sa time. Rekli su mi da će se zatajenje ponoviti jer imam bolesne bubrege i da moram paziti na sebe i sa prehranom i sa načinom života. Prošlo je tada negdje tjedan ili dva kada sam se odlučio javiti za bioterapiju, jer mi se dogodio taj klik u glavi, te sam odlučio da idem i da ne želim više živjeti na ovakav način te imati bojazan da će mi se upala vraćati svakih pola godine. Htio sam riješiti i problem sa visokim tlakom za koji sam pio tablete i za koji nikada nisu našli uzrok iako sam napravio sve silne pretrage.

 

Na bioterapiji sam doslovno doživio otvaranje, te micanje blokada i to već prilikom prvih terapija. Znao sam da moram biti strpljiv, da se ništa ne može dogoditi “preko noći” i da je potrebno da kod sebe promijenim neke stvari.

 

Prvih nekoliko dana nakon terapije imao sam rekacije, ali ništa ozbiljno. Odradio sam svega par terapija I već se vidio rezultat. Marina je radila terapije i na daljinu kada nisam bio u mogućnosti doći u Zagreb i to mi je isto bilo jedno posebno iskustvo. Nakon svih terapija mogu reći da sam zdrav čovjek, nemam više simptome i ne pijem lijekove. Tlak je uredan bez ikakvih terapije već godinu dana, a sa bubrezima nisam imao više problema, niti su mi se dogodile nove upale.

 

Nisam nešto posebno promijenio način života i životni stil jer sam se uvijek zdravo hranio, te sam pazio na sebe, ali su se jednostavno riješile neke blokade u meni i tijelo je odreagiralo.

 

Uz sve to ostvario sam si i dugogodišnju želju te završio osnovni seminar iz bioterapije. Još od malih nogu sam želio pomagati ljudima i napokon sam se odvažio na taj korak. Tako da na kraju imam iskustvo i kao pacijent i kao bioterapeut. Na seminaru u Zagrebu sam stekao nova znanja i poznansva za cijeli život.

 

Najbitnije što želim reći je da sada znam da kada nam tijelo nešto alarmira da je na nama da ga čujemo i na vrijeme shvatimo što moramo promijeniti. Isto tako da je ponekad dobro potražiti pomoć. Mislim da je dobra stvar koristiti i klasičnu medicinu i komplementarne terapije jer će to najbolje podržati nas i naše zdravlje.”

Alen Stipetić

 

Slušati svoje tijelo

 

Alen je to tako lijepo rekao: “Na nama je da čujemo svoje tijelo”.

Neka to bude poruka ovog bloga. Usporiti i pronaći vremena za sebe u našim ponekad kaotičnim životima i zaista poslušati što nam naše tijelo poručuje. U tom mirnijem ritmu otvara se mogućnost da se intimnije upoznamo, da osvjestimo što je za nas dobro i od koristi nam je, a što trebamo pod hitno mijenati. Na kraju dana, jedino na što možemo utjecati i jedino što možemo promijeniti smo MI.

 

 

 Autorica: Marina Pirš

Bioterapeutkinja, predavačica i osnivačica centra

 

0 Comments

Submit a Comment

Bioterapija.hr

Bioterapija.hr je internet stranica koja se bavi promoviranjem znanja o bioenergiji. Naše znanje i međunarodno iskustvo čini nas specijalistima za integrativnu bioterapiju.

Design by Zorland j.d.o.o.

Trebate pomoć?

Share This