Naš Blog

U našoj blog sekciji izdvajamo zanimljive članke sa tematikom vezanom uz bioenergiju.

Marina & Marko

bioterapeuti

Škola bioterapije

May 11, 2019 | Novosti | 0 comments

Krajem ovog mjeseca kreće nam zadnji Osnovni stupanj edukacije iz bioterapije prije ljetne pauze. Ovaj seminar rezultat je našeg dugogodišnjeg profesionalnog bavljenja bioterapijom, ali prije svega radi se o integraciji svih naših znanja i vještina koje smo skupljali kroz godine rada s ljudima i utkali u naše edukacijske programe.

Želja mi je kroz ovaj blog vam prenijeti moje osobno iskustvo bavljenja bioterapijom u zadnjih 6 godina, što sam spoznala kroz ovaj dubok rad s ljudima i zašto smatram da je energetika zaista bitan dio u sagledavanju čovjeka u cjelini.

Bioterapija spada u komplementarne energetske terapije gdje osobe koje su stekle znanja i vještine iz bioterapijskih tehnika mogu biti aktivna podrška sebi i drugima u očuvanju zdravlja. Iako će bioterapeut ili bioterapeutkinja raditi sa energijama koje nama nisu vidljive, to ne umanjuje rezultate primjene energetskog rada i mogućnosti koje on sa sobom donosi. Iskreno, čovjekov sustav je nam je i dan danas jedna velika zagonetka. Iako znamo kako neke stvari funkcioniraju mi u ovom trenutku u povijesti još uvijek nemamo odgovore na sva naša pitanja. Ono što znamo je da je sustav iznimno kompleksan i inteligentan i da na njega utječe puno faktora – kako vanjski tako i oni unutarnji. Iz tog razloga ako gledamo samo njegovu psihološku razinu, a da pritom zanemarimo tijelo, ili pak uzimamo u obzir samo psihu i tijelo, a zanemarimo energetiku ili u konačnici gledamo samo energetski sustav čovjeka, a da pritom se uopće ne osvrnemo na njegovu psihološku i fizičku razinu – tada nismo učinili mnogo. Za razumijevanje cjeline potrebno je razumijeti i sve njene dijelove. U našem slučaju radi se o fizičko-psihološkoj-energetskoj komponenti našeg postojanja.

Ljudski dodir je ljekovit. Pod time ne mislim da ima neka natprirodna, magična svojstva, već da kontakt s drugom osobom u određenom trenutku može imati veliki utjecaj na nas, te da nas zaista može podržati na načine na koje ne možemo niti zamisliti. Iako toga nismo svjesni mi smo u stalnoj interakciji s drugima. Interakcija nije uvijek verbalna i zapravo se većina interakcije i reakcije odvija na subtilnijim razinama, u našoj podsvijesti. Pokušajte zamisliti kao da idete kroz život, a sve vaše odnose, situacije i događaje u životu gledate kroz naočale sa posebnim filterima. Ti filteri su svojstveni samo vama i dobili ste ih na osnovu vaših ranih iskustava i načina funkcioniranja. Ako vi i još netko gledate ili doživite istu situaciju u životu, velika je vjerojatnost da ćete taj događaj proživjeti na sasvim drugačije načine, da ćete imati različite reakcije i da će taj događaj u vama pobuditi različite osjećaje. Jednom kada razumijemo kako i zašto funkcioniramo, često nam bude lakše nositi se sa svojim i tuđim emotivnim stanjima i reakcijama.

 

Sjećam se kada sam prvi puta napravila bioenergetski tretman na nekome. Osim osjećaja uzbuđenosti i lagane treme, ono što me je preplavilo je osjećaj zahvalnosti i poniznosti. To da vam se nepoznata osoba prepušta “u ruke” i da vam vjeruje, za mene je bilo zaista veliko učenje. Teško mi je sročiti u riječi trenutak kada se terapeut i klijent “kliknu” i kada zajedno stvore odnos pun povjerenja i podrške. U tom sigurnom prostoru mogu nastati čuda!

 

Često čujem od naših studenata kako im je motivacija za dolazak na seminar i obuku za bioterapeute/tkinje to da žele pomagati drugim ljudima. Zaista je lijepo biti tu za druge ljude i biti im podrška međutim, da bi ovaj posao radili profesionalno, kvalitetno i da bi dugo uživali u njemu – bioterapiju prvenstveno radite radi sebe. Jednom kada se zaljubite u ovaj način rada, kada otkrijete što sve možete sa dobivenim znanjima i kada se počnete razvijati i rasti kao terapeuti – tek tada počinje istinski rad. Ljudi su obično magnetski privučeni ljudima koji vole i uživaju u onom što rade, koji su autentični u svom izričaju i za koje imaju osjećaj da im svojim primjerom mogu biti podrška kroz njihov proces transformacije.

Škola bioterapije nije edukacija gdje ćete sve naučiti na pamet ili gdje vas punimo gomilom informacija. Mi vam nudimo okvir i sva znanja koja smo stekli kroz bioterapiju i kroz druge vještine i tehnike iz kojih smo se educirali. No ono bitnije, kroz školu vas učimo da tragate izvan okvira, da razvijete osjećaj za druge ljude, za terapiju, osjećaj za energetiku i da ovaj rad prvenstveno iskoristite za vlastiti osobni razvoj, a zatim kao poligon gdje ćete moći biti nevjerojatna podrška drugim ljudima kroz njihove osobne procese.
Bioterapija je nevjerojatno kreativan proces. Nema dva terapeuta koja rade isto, iako provode istu metodu. Svatko od nas je došao na ovaj svijet sa svojim darovima i kroz edukaciju vas potičemo da otkrijete koje su vaše snage i “super moći” i da ih utkate u terapiju i u vaš specifičan izričaj.

Kroz zadnjih godina kroz naš Centar prošlo je puno korisnika grupnih terapija, ali i puno studenata kroz naše edukativne programe. Da mi je netko prije 10 godina rekao što ću sve proživjeti sa potpunim strancima i na koje sve načine ćemo si obilježiti međusobno živote – zaista mu ne bih vjerovala.
Teško je uopće zamisliti kakav je to osjećaj biti terapeut i što to točno znači sve dok jednom ne stanete pred ljude i krenete to živjeti. Kao i u svakom poslu pa tako i u bioterapiji ima i lijepih i manje lijepih trenutaka. Morat ćete se suočiti i sa činjenicom da jednostavno nećete moći svima pomoći i da to ne znači da ste loša osoba ili loš terapeut/terapeutica. Lijepi dio ovog posla je konekcija s drugima. Kada iskusite da ste nekome uspjeli pomoći, da je vaš tretman učinio razliku, da je netko zbog vašeg primjera uspio unijeti potrebne promjene u svoj život i da zbog toga živi puniji život – tada vas to mijenja na najdubljim razinama.

 

Moj put je bio i još uvijek je svakakav. Kao i svima drugima, niti nama terapeutima ne teče uvijek med i mlijeko :). Moja istina je da poriv da postanem terapeutica kreće iz vlastite potrebe da razriješim svoju problematiku i da se razvijem u smjeru svog potencijala. Ta potreba ako ju prepoznate i ako si date ono gdje vas vuče, može biti vaš najveći učitelj u životu. Obično se tu krije iscjeljenje i dio naše svrhe.
I nije bitno da li ćete to pronaći kroz bioterapiju, neku drugu energetsku tehniku, u svom hobiju, kroz rad na sebi… Ono što je bitno je da se uvijek i iznova otvarate za nova iskustva i da ste spremni na učenje i rast. Stagnacija u životu možda je najgora stvar koja nam se može dogoditi. U stagnaciji niti rastemo, niti živimo svoj potencijal.

Za sve vas koji ste osjetili da vas je nešto iznutra pozvalo na ovu edukaciju, krajem ovog mjeseca stiže nam novi Osnovni stupanj iz Bioterapije. On je kreiran za potpune početnika, ali i za sve vas koji se već bavite nekim vidom rada s ljudima i/ili životinjama i želite se dodatno usavršiti. Rad u malim grupama, puno teorijskog i praktičnog rada, te motivirajuća i prijateljska atmosfera je ono što vam nudimo. Nudimo vam i svoje profesionalno iskustvo koje smo skupili kroz dugogodišnji profesionalan rad i podržavamo vas kroz vaš proces kako bi postali kvalitetni bioterapeuti/bioterapeutkinje.

Nakon osnovnog stupnja svatko od vas moći će sasvim samostalno kreirati bioterapijski tretman za bilo koje oboljenje, a za one koji žele zaroniti dublje u tematiku energetskog rada moći ćete produbiti svoja znanja na našim daljnjim edukacijima, te steći vještine potrebne za napredni rad sa energetikom.

 

Ako te zove, javi nam se na info@bioterapija.hr za sve informacije i upite.

 

Dobrodošao/dobrodošla!
Marina

 

autorica: Marina Pirš
Bioterapeutkinja, predavačica i osnivačica centra

0 Comments

Submit a Comment

Bioterapija.hr

Bioterapija.hr je internet stranica koja se bavi promoviranjem znanja o bioenergiji. Naše znanje i međunarodno iskustvo čini nas specijalistima za integrativnu bioterapiju.

Design by Zorland j.d.o.o.

Trebate pomoć?

Share This