Naš Blog

U našoj blog sekciji izdvajamo zanimljive članke sa tematikom vezanom uz bioenergiju.

Marina & Marko

bioterapeuti

Seminar iz bioterapije

Jan 27, 2019 | Novosti | 0 comments

Seminar iz Bioterapije

 

Odlučila sam ovaj blog posvetiti našoj “bebi”. Naime, za 10-ak dana održat ćemo prvi seminar iz bioterapije u 2019. godini – osnovni stupanj iz bioenergetike.

Osnovni stupanj je prvi korak na putu da se bioterapijom bavite profesionalno. Podjednako volim sve faze naših edukacija, ali moram priznati da mi naš prvi stupanj zauzima posebno mjesto u srcu. Jako mi je inspirativno i jako sam zahvalna da mogu svjedočiti vas koji širite svoj um, koji spoznajete zajedno s nama i koji ćete ovu moćnu metodu širiti dalje u vašu zajednicu…

S obzirom da zadnjih nekoliko dana dobivam puno upita vezano uz seminar iz bioterapije, odlučila sam dati odgovore na neka od najčešćih pitanja/predrasuda koja se javljaju usljed povijesti energetskih terapija i načina na koji su u prošlosti bila obavijena velom misterije.

Danas znamo da nema ništa mistično u energetici. Energetika je sastavni dio čovjeka, sastavni dio svijeta koji nas okružuje, a energetske terapije su samo jedan dio veće slike koju mi nazivamo život.

Da li svatko ima bioenergiju?

Da, baš svatko ima bioenergiju. Bioenergija nije neki poseban dar ili posebna moć s kojom se rode pojedinci, ili koju zaslužuju samo odabrani. Sama riječ bioenergija dolazi iz grčkih riječi “bios” i “energos” i označava aktivnost. Ukratko mogli bi reći da bioenergija znači životna aktivnost. Dakle svatko od nas posjeduje bioenergiju, a primjenu bioenergije u terapijske svrhe nazivamo bioterapija.

To podrazumijeva djelovanje bioenergetskog polja ruku terapeuta na onoga tko prima terapiju i to sa svrhom uravnoteženja procesa u organizmu.

Što znači biti terapeut?

Bioterapeut/bioterapeutkinja je osoba koja se educirala kako bi na siguran i kvalitetan način mogla provoditi terapiju bioenergijom. Nije dovoljno samo proći sve stupnjeve – svaki profesionalni terapeut/terapeutkinja ovaj posao smatra svojim pozivom. To znači da redovito prakticira stečena znanja, da se educira iz područja koja su bitna u ovom poslu (medicina, psihologija, energetika), te da ima razvijen kapacitet.

Terapeutski kapacitet je sposobnost da kao terapeuti/tkinje podržimo naše klijente na njihovom putu i u njihovoj transformaciji. Ako se pitate kako se stvara taj terapeutski kapacitet, odgovor je zapravo vrlo jednostavan – praksom, otvorenim srcem i otvorenim umom.

Moje iskustvo je da što bolje poznajem sebe (pod time mislim da sam zaista upoznala sebe – svoje slabosti, svoje rane, svoje “skrivene”, potisnute dijelove sebe, …) to ću imati veći prostor unutar sebe da budem neutralni katalizator za svoje klijente. Da mogu u potpunosti svjedočiti svim tim njihovim potisnutim i odbačenim dijelovima, da možemo zajedno u njih “pogledati” i da sam im u tom ponekad teškom procesu stabilna podrška. Već sam vrlo rano u životu spoznala (i taj osjećaj me ne pušta ni dan danas) da je bolje šutjeti nego govoriti o ili suditi o ili biti primjer za nešto, ako to sama nisam spoznala.

To iskustvo, taj prolazak kroz transformaciju se itekako osjeti i nije bitno da li će vaša priča i priča vaših budućih klijenata biti ista jer ovdje ne pričamo o pričama, već o svjesnosti i emocijama. Terapeutski kapacitet je mogućnost da se nosite i sa teškim emocijama i stanjima vaših klijenata. Što ćete vi više raditi na sebi, to će taj prostor unutar vas biti veći.

Nemam nikakvog iskustva. Da li ću unatoč tome biti dobar bioterapeut/bioterapeutkinja?

Bioterapija je vještina kao i svaka druga. Jedina razlika od npr. sviranja violine je ta da će vaš instrument biti vaše ruke, a muzika koju instrument proizvodi će u ovom slučaju biti “nevidljiva” energija (iako, mogli bi ovdje diskutirati što je zapravo muzika! :-)). Ako npr. vam sada dam u ruke violinu (pod pretpostavkom da ju niste ranije svirali) i zamolim vas da mi odsvirate neku recimo vrlo jednostavnu skladbu, što mislite kako će to zvučati?

Ne baš lijepo, zar ne? Ista stvar je sa bioenergijom. Što ćete duže prakticirati, što ćete češće raditi tretmane to će vam terapija prije sjesti “u ruku”. Nekome će to biti već za vrijeme seminara, nekome će trebati par tjedana, a netko će vježbati nekoliko mjeseci prije nego osjeti taj “klik”. Sve je ok, različiti smo i različite stvari su nam bliske.

Želim vam ukazati samo na jedno, a to je da se svatko može baviti bioterapijom! Stvar je vježbe i vas. Samo je vaša osobna odluka koliko sebe ćete dati u ovaj rad.

Iz vlastitog iskustva – jednom kada se zaljubite u ovu praksu, kada vidite plodove i rezultat danih terapija – svaka sumnja će nestati. Tu započinje flow. Počet ćete uživati u pokretu, u susretu s ljudima, u tome kako se osjećate kada radite terapiju…

Što ću naučiti na osnovnom stupnju?

Seminar iz bioterapije obrađuje načine kako ćete izvoditi psihokinezu kao sastavni dio tretmana. Usvojit ćete metode koje ćete uspješno primjenjivati za razna oboljenja (Kao npr. terapije za alergije, bolesti štitnjače, visok/niski tlak, visoka temperatura, dijabetes, multipla skleroza, terapije za tumore i karcinome, itd, itd.). Uz najučestalije bolesti proći ćemo i najnovije spoznaje iz medicine, bioenergetike, psihologije, interpersonalne neurobiologije…

Dotaknut ćemo se odnosa klijent-terapeut, pričat ćemo o iskustvima iz prakse, a uz sve to puno ćete vježbati sa ostalim kolegama. Praksa je najbitnija stvar kod energetskog rada. Nitko od nas vam ne može prenijeti kakav je to osjećaj biti terapeut/tkinja – to morate sami osjetiti.

Želim samo pomoći svojoj obitelji, da li je osnovni stupanj za mene?

Seminar iz bioterapije – osnovni stupanj kreirali smo upravo vođeni tom mišlju. Ovaj seminar iz bioterapije je uvod u bioenergetiku, ali daje sva potrebna znanja kako bi mogli davati tretmane vašoj obitelji, prijateljima, poznanicima. Ono što je još ideja iza osnovnog stupnja je da vam približimo energetiku kao sastavni dio našeg postojanja.

Energija je super stvar. Ona se ne može potrošiti ni stvoriti, već samo promijeniti svoj oblik. Kako i na koji način to koristimo u bioterapiji, saznat ćete na seminaru. Bioterapija je vrlo učinkovita metoda, a njena primjena je nevjerojatna kako u terapijskom svijetu, tako i u našoj svakodnevnici.

Ako te zove – dobrodošao/dobrodošla!

Tu smo da te podržimo 🙂

Više informacija o našim seminarima ima ovdje

Autorica: Marina Pirš
Bioterapeutkinja, predavačica i osnivačica centra

0 Comments

Submit a Comment

Bioterapija.hr

Bioterapija.hr je internet stranica koja se bavi promoviranjem znanja o bioenergiji. Naše znanje i međunarodno iskustvo čini nas specijalistima za integrativnu bioterapiju.

Design by Zorland j.d.o.o.

Trebate pomoć?

Share This