PITANJA I ODGOVORI

%

Neinvazivna terapija

više

Terapije se provode u mirnoj i opuštenoj atmosferi i ova vrsta terapija nema nuspojava. Reakcije su moguće kao znak rada imunološkog sustava, no same terapije su bezbolne, ugodne, te se osobe tretiraju laganim polaganjem ruku i primjenom tehnika za specifični problem ili ponekad i bez fizičkog dodira.

%

Integrativni pristup

više

Integrativni pristup u bioterapiji označava spoj tijela, uma i duha kao jednu neraskidivu cjelinu. Cilj bioterapijskog tretmana je dovesti organizam u ravnotežu. Integrativni pristup također podrazumijeva aktivnog pacijenta – on nije pasivni promatrač koji samo prima terapiju, već preuzima odgovornost za svoj život, donosi odluke u skladu sa sobom, aktivno radi na očuvanju svog zdravlja i time postaje svjesniji i zadovoljniji.

%

Osobni razvoj

više

Kroz naše edukacije budući bioterapeuti i bioterapeutkinje kreću na put osobnog razvoja. Osobni razvoj kod terapeuta je integrativan i pomaže osobi da osvijesti sve važne dijelove svoje osobnosti, da osvijesti i proradi vlastitu problematiku, da počne sagledavati čovjekov sustav kao jednu cjelinu, te da usvaja znanja i vještine koji su potrebni kako bi svojim ponašanjem i primjerom bili podrška drugima za transformativne promjene koje je ponekada nužno napraviti. Edukacija spada u domenu cjeloživotnog učenja jer terapeuti ne postajemo preko noći. Isto je kao i sa svim stvarima u životu – što se više damo, to postajemo bolji. Učenje je proces.

Najčešća pitanja

Za odgovor na pitanje odaberite pitanje pritiskom miša.

ŠTO JE TO BIOTERAPIJA?

Bioterapija označava vrstu terapije koja koristi bioenergetsko svojstvo čovjeka prilikom izvedbe tretmana. U terapiji terapeut koristi vlastito elektromagnetsko polje i primjenjuje bioterapijske tehnike ovisno o specifičnim simptomima ili bolesti. Tehnike stimuliraju prirodni, obrambeni sustav u našem tijelu – imuno sustav koji zatim reagira, uočava, prepoznaje i uništava patogene, bakterije, viruse i slično.

ŠTO JE TO BIOENERGIJA?

Koncept energetskog polja čovjeka seže unazad 200 godina u tadašnju prirodnu medicinu koja je promovirala koncept nevidljive, vitalne sile. Danas postoji dovoljno dokaza koji sugeriraju da ljudska energetska polja postoje i da nose informacije za rast i reparaciju. Izgledno je da postoje dvije razine – elektromagnetsko polje koje se povezuje s fizičkim tijelom (Burr i Becker) i magnetoelektrično polje (Reid i Steiner). Također, morfička polja (Sheldrake) sugeriraju prijenos informacija još dublje i njihov direktan utjecaj na naše ponašanje. Postoje implikacije da poremećaji ili smetnje u takvim poljima, bilo da su uzrokovani elektromagnetnim, prehrambenim ili genetskim čimbenicima, mogu pridonijeti osnovnim uzrocima bolesti.

KAKO FUNKCIONIRA BIOTERAPIJA?

Bioterapija je interdisciplinaran pristup primjene znanja o energetskoj prirodi čovjeka. Naše tijelo je energija – čovjek u organizam unosi hranjive tvari iz kojih energetski sustavi tijela biokemijskim procesima proizvode energiju. Isto tako sustav troši energiju – samo naš mozak će potrošiti 20% tjelesne energije. Kroz energetsku stimulaciju imunološkog sustava čovjeka i primjenu bioterapijskih tehnika, mi potičemo prirodan proces održavanja ravnoteže u organizmu.

ŠTO JE TO BIO-POLJE?

Teorija bio-polja je tema mnogih znanstvenih istraživanja. Postoje dokazi o postojanju takvog polja i radi se na razvoju teorijske podloge. Svojstva takvog polja mogla bi se temeljiti na elektromagnetskim poljima, koherentnim stanjima, biofotonima, kvantnoj fizici i kvantnim procesima. Daljnja istraživanja idu u smjeru podrijetla i izvora biološkog polja, konkretnih dokaza o njegovom postojanju i odnosu prema biologiji i ono najbitnije – kako nam može pomoći u razumijevanju svijesti i cjelokupnog našeg postojanja.

PRIZNAJE LI SE I PRAKTICIRA BIOTERAPIJA I U SVIJETU?

Bioterapija se danas primjenjuje kako na našim područjima, tako i širom svijeta, a prakticira se pod različitim imenima i na nešto drugačije načine. Povijest bioterapije je bogata i prožima razna povijesna razdoblja i kulture. Danas se radi o visoko strukturiranoj energetskoj metodi.

ZAŠTO SE BIOTERAPIJA PROVODI U GRUPI?

Grupna dinamika je prisutna u svakoj grupi, od one najmanje – grupe od dva člana, preko obitelji, grupe prijatelja, razreda, pa do terapijskih grupa. Grupna dinamika (iako mi to možda ne primjećujemo) je sveprisutna u našim životima. U grupnoj bioterapiji, članovi grupe predstavljaju jedan sistem, jedan organizam. Grupna dinamika nas uči da otvorenost u grupi je put ka budućem skladu. Grupa djelom postaje terapija za sebe, prostor za razumijevanje i istraživanje, kako sebe samog, tako i svih njenih članova i onoga što grupa predstavlja. Grupa nas svjedoči, podržava i omogućuje razmjenu iskustva. U grupi se umnožavaju energetski potencijali i rezultati su puno brži.

DA LI BIOTERAPIJA MOŽE NAŠKODITI?

Bioterapija je prirodna i neinvazivna terapija i nije štetna. Najgore što vam se može dogoditi je da nemate nikakav rezultat nakon terapije.

RADE LI BIOTERAPEUTI DIJAGNOSTIKU?

Terapeuti ne dijagnosticiraju i prije dolaska na terapiju potrebno je napraviti sve potrebne preglede kod liječnika, osim u slučajevima kada terapiji pristupate u wellness ili preventivne svrhe.

TREBAJU LI POSEBNE PRIPREME ZA TRETMAN?

Za terapije ne trebaju posebne pripreme, osim što je preporučeno da se oslobodite obaveza u danima u kojima primate terapiju i to kako bi tijelu omogućili potreban odmor i relaksaciju. Dođite na vrijeme i obucite se u udobnu odjeću (za potrebe tretmana ne treba skidati odjeću ili obuću, a za vrijeme samog tretmana osoba sjedi ili stoji).

ŠTO ĆU OSJETITI ZA VRIJEME TRETMANA?

Senzacije su razne i vrlo individualne. Najčešće ljudi osjete toplinu ili hladnoću, trnce, umor i pospanost, a ponekada je moguć i izljev emocija za vrijeme terapije. Svaka reakcija ili osjet su dobrodošli, a u komunikaciji s terapeutom možete saznati sve što vas zanima. Svatko od nas je jedinstven sistem pa će prema tome senzacije, reakcije i rezultati biti vrlo individualni.

DA LI JE BIOTERAPIJA ZAMJENA ZA KONVENCIONALNU MEDICINU?

Spomenuli smo ranije da bioterapija nije zamjena za medicinu, već da se radi o komplementarnoj metodi. Rezultati bioterapije su značajni i mjerljivi standardnom dijagnostikom. Terapeuti nisu doktori i time nisu ovlašteni kako za dijagnosticiranje, provođenje bilo kakvih medicinskih terapija i intervencija, pa tako ni za skidanje sa ili davanje uputa o lijekovima. Samo nakon pregleda kod ovlaštenog medicinskog stručnjaka možemo utvrditi poboljšanje, te je on odgovoran za donašanje bilo kakvih odluka o nastavku ili prekidu klasičnog liječenja.

KOJI SU REZULTATI BIOTERAPIJE?

Nakon jednog terapijskog ciklusa (4 terapije u nizu) treba pričekati 15-90 dana (ovisno o stanju koje tretiramo) kako bi dobili objektivne rezultate. Objektivni rezultati su mjerljivi dijagnostikom konvencionalne medicine. Često se za vrijeme terapija ili neposredno nakon pojačaju simptomi i to zovemo „kriza“. To je stanje kada tijelo ima jaku reakciju na pojačani rad imuno sustava. Upravo iz tog razloga potrebno je dati si dovoljno odmora i vrijeme bez stresa kada ste u terapiji kako bi što bolje podnijeli novonastale promijene. 

MOGU LI PONOVITI TERAPIJU?

Terapeut ne naručuje, ali vam može dati neko svoje mišljenje o učestalosti terapija. Terapija se može ponoviti ovisno o potrebi – nekada za to neće biti potrebe, a u nekim slučajevima i kod nekih oboljenja treba raditi sustavno.

KOJE SE BOLESTI MOGU TRETIRATI BIOTERAPIJOM?

Sve bolesti (osim šizofrenije i akutne psihoze) se mogu tretirati. Kod nekih oboljenja rezultat će biti potpuno izlječenje, kod nekih smirivanje i ublažavanje simptoma, a u nekim slučajevima zaustavljanje daljnje progresije bolesti i ostvarivanje veće kvalitete života. Često nakon tretmana osobe svjedoče o većem unutarnjem miru, većoj količini energije i pozitivnim misaonim procesima koji im pomažu u teškim trenucima kroz koje prolaze suočavajući se sa bolešću. Ista stvar vrijedi i za osobe koje su u podržavajućoj ulozi (obitelj, partneri, djeca, bliski prijatelji, …) - bioterapija kada se koristi u preventivne svrhe stabilizira i balansira procese u tijelu.

MOGU LI SE TRETIRATI OVISNICI?

Bioterapijom se mogu adresirati razne ovisnosti (o alkoholu, opojnim drogama, pušenje, itd.), no mora postojati osobna odluka o promijeni i ustrajnost da se prođe kroz proces. U tim slučajevima na terapiju je potrebno doći s pratnjom kako bi osoba imala sebi blisku osobu kao podršku, a dobro je potražiti pomoć i od stručnjaka u nekom od psihoterapijskih pravaca.

MOGU LI SE TRETIRATI NOVOROĐENČAD, DJECA, TRUDNICE?

Da, moguće je tretirati djecu bez obzira na dob. U tim slučajevima potreban je pristanak i dolazak roditelja ili skrbnika na terapiju. Djeca ispod 18 godina dolaze s pratnjom. Kod trudnoće i trudnica nema nikakvih kontraindikacija i moguće je primiti bioenergetski tretman.

DA LI JE POTREBNA VJERA U TERAPIJU?

Nije potrebno vjerovati da bi se postigao rezultat bioterapijom. Isto tako, bioterapija se ne kosi s vašom osobnom vjerom i vjerovanjem. Radi se o terapiji koja svoje uporište ima u prirodi i prirodnim procesima, te kao takva ima za cilj pomoći čovjeku ostvariti stanje zdravlja i postići veću kvalitetu i puninu života. Prolazak kroz bolest je proces transformacije koji prolaze svi ljudi.

JESU LI DUHOVNOST I BIOTERAPIJA POVEZANI?

Terapeut koji koristi bioenergetsku terapiju nosi naziv Bioterapeut odnosno, Bioterapeutkinja. Naš pristup ne odobrava da se terapeutima pripisuju posebne moći i sposobnosti ili da im se dodjeljuju nazivi iscjelitelj, guru i slično. Terapeut je osoba koja je osjetila poziv da se bavi ovom vrstom energetskog rada, koja je prošla edukativne seminare i koja se posvetila iscrpnom studiranju i redovnom prakticiranju ove metode. Terapeuti su i sami prošli kroz proces transformacije, te zbog osobnog iskustva mogu biti podrška ostalima. Isto tako, oni ne nameću svoje osobne stavove i vjerovanja, a vodi ih zajednički cilj – biti dio vala koji stvara zdravo društvo i slobodnog pojedinca. Prema nama, duhovnost nije odvojena od čovjeka.

MOGU LI DOĆI NA TERAPIJU SAMO KAO PROMATRAČ?

Dobrodošli ste na terapiju i kao promatrač. To je dobar način da nas upoznate, postavite uživo pitanja i osjetite da li vam odgovara ovakva vrsta rada. S obzirom na ograničen broj ljudi u grupi, za mjesto promatrača potrebno se unaprijed prijaviti. Otvorene datume možete pronaći pod sekcijom grupni tretmani.

DA LI SE TERAPIJA NAPLAĆUJE I KOLIKO?

Rezervacija mjesta se vrši uplatom u iznosu od 100kn. Radi se o kotizaciji za korištenje hotelskih prostorija i time ste osigurali svoje mjesto na terapijama. Na zadnjoj terapiji slobodni ste ostaviti dobrovoljnu donaciju terapeutima.

“Ako želite naučiti više, priključite nam se!”

Besplatne konzultacije

Tu smo za vas kako bi porazgovarali o načinima na koje bioterapija može podržati vaše zdravlje.

Dogovorite terapiju

Možete se konzultirati s nama, ugovoriti terapiju ili podjeliti svoje iskustvo nakon terapija.

Prva terapija

Terapije se provode na siguran način, a sama metoda je komplementarna i neinvazivna.

Cijena tretmana

Prilikom dolaska na terapije potrebno je podmiriti kotizaciju za troškove prostora hotelu. Kotizacija se plaća jednokratno, iznosi 100kn i vrijedi za sva 4 dolaska za vikend koji odaberete. Same terapije nemaju cijenu već su isključivo na anonimne donacije koje terapeutima možete ostaviti zadnji dan terapija. Mjesto na terapijama je potrebno unaprijed rezervirati zbog ograničenih mjesta i malih grupa.

KAKO IZGLEDA GRUPNA TERAPIJA?

Tretmani se provode u grupi – u ugodnoj i opuštenoj atmosferi. Terapeuti rade individualno na svakom članu grupe, te individualno primjenjuju specifične tehnike usmjerene na specifičan problem zbog kojeg je osoba došla na terapiju. Grupa je prostor gdje se osjećamo sigurno i podržano. Grupna terapija po terminu traje od 1h do maksimalno 2h, a sama terapija za vas traje cijelo vrijeme i dok ju primate individualno i dok „samo“ sjedite u grupi i čekate na svoj red.

U skladu sa GDPR uredbom molimo da potvrdite krug ispod ovog teksta prije slanja obrasca. / Dajemo 100% garanciju da nećemo djeliti Vaše osobne podatke.

Bioterapija.hr

Bioterapija.hr je internet stranica koja se bavi promoviranjem znanja o bioenergiji. Naše znanje i međunarodno iskustvo čini nas specijalistima za integrativnu bioterapiju.

Design by Zorland j.d.o.o.

Trebate pomoć?

Share This